Oud archief

Chan Luu Lente- en Zomer Sieraden Collectie 2013

woensdag, 16 januari 2013

Designer Chan Luu hebben we voornamelijk leren kennen vanwege haar immens populaire "arm candy" armbanden "the wrap bracelets". Bij ons beter bekend als de Chan Luu armband.  Populair geworden doordat de armbanden door vele beroemheden gedragen wordt waaronder Alessandra Ambrosio, Beyonce, Kim Kardashian, Megan Fox, David Guetta, Lady GaGa en velen anderen.  Aan de ontelbare tutorials die er online van de wrap armband te vinden zijn kunnen we wel stellen dat ze een van de meest gekopieerde sieraden designers van dit moment is. Niet heel vreemd als je ziet dat je voor een beetje wrap armband van Chan Luu al snel 195 dollar neer moet tellen.

We waren dan ook erg benieuwd naar de nieuwe lente- en zomer collectie van Chan Luu. Zou ze met een nieuwe bestseller komen? Helaas! Er is doorgeborduurd op de oude collectie. Er zijn misschien wat nieuwe kleuren en materialen bijgekomen, maar verder niets nieuws. Bekijk een gedeelte van de collectie in de nieuwe video.

Wie is Chan Luu? Chan Luu een Vietnamese van origine kwam naar Amerika om te studeren. Om haar droom te verwezenlijken en fashion designer te worden verhuisde ze naar Los Angeles. Chan ging studeren aan de FIDM (Fashion Institute of Design & Merchandising) en behaalde daar in 1975 haar diploma in fashion design. Gewapend met haar diploma en kennis opende Chan Luu in 1982 haar eerste boutique in Rolling Hills Estates, L.A. Hier verkocht ze Europese designer kleding en accessoires voor vrouwen. Ondanks dat de boutique een succes werd, lag Chan Luu's hart toch bij het ontwerpen. In 1996 werden de eerste sieraden geproduceerd en in 2004 werd het label uitgebreid met een "ready to wear" collectie voor vrouwen.

Datzelfde jaar opent Chan een flagship store aan de Robertson Boulevard downtown Los Angeles, het daaropvolgende jaar werd er een showroom in New York geopend. Het ging Chan Luu voor de wind. Haar ontwerpen werden verkocht in luxe winkels als Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue en Bergdorf Goodman. Op dit moment heeft Chan luu de wereld verovert met haar wrap bracelets en heeft een populaire webshop waarin ze zowel kleding als sieraden verkoopt.

Voor meer informatie en de website van Chan Luu ga je naar chanluu.com