Sieraden boeken


Onze focus op de meest favoriete, beste en interessantste boeken op het gebied van sieraden, kralen en fashion-accessoires in het engels en nederlands. De boeken zijn direct te bestellen.

Fashion Jewelry

Ethnic Jewellery

Fashion Jewelry Book

Ethnic Jewellery: From Africa, Asia and Pacific Islands

Dit nieuwe boek hebben we op de redactie  net twee weken vers binnen. Het is een erg mooi boek en naslag werk. Mooie foto's van aparte exclusieve sieraden, en wat ook nog eens heerlijk om te lezen is.Als je van fashion Jewelry houdt mag dit boek niet ontbreken  in je collectie.

De foto's in het boek laten de meest geweldige creaties zien die gemaakt zijn in samenwerking met vooraanstaande modeontwerpers en merken zoals Lanvin, Westwood, Alexander mcqueen en Comme     Des Garcons. Maar ook collecties for  directional mode winkels, zoals Colette en 10 Corso Cosmo. Dit vakmanschap en ongewoon materiaal gebruik en vaak uitgebracht in gelimiteerde uitgaven geven u het beeld van couture in de 21ste eeuw.

Dit geweldig mooie boek is gevuld met de meest prachtige foto's van sieraden uit Afrika, Azië en de Pacific eilanden. We kwamen zelfs sieraden tegen van een volk waarvan we zelf ook sieraden in de collectie hebben.

Dit boek hebben we op de redactie ook  alleen met een andere kaft. Om ideeën en inspiratie op te doen voor eigen creaties wordt dit boek heel vaak van tafel gehaald. Dit boek staat hier niet in een kast, maar ligt standaard op de enorme leestafel. Het boek staat vol met sieraden uit de van der Star collectie.  

Jewellery of Tibet and the Himalayas

Traditional Jewelry of India

Jewellery of Tibet and the Himalayas

Traditional Jewelry Of India

De prachtige sieraden uit Nepal, Tibet en de Himalaya staan bekend    om de combinatie van goud en zilver, verfraaid met de edelstenen turquois, koraal, amber en parels.

De auteur beschrijft de sieraden en zoekt de aansluiting met religie en volksgeloof en haar rijke diep gelaagde symboliek. Ook  schetst hij een beeld van hoe goudsmeden     en juweliers werken en hoe sieraden gedragen worden in verleden en heden. 

Speciaal voor dit zeer rijk geïllusteerde boek zijn topstukken uit de wereldberoemde collectie van het Victoria & Albert museum voor het eerst gefotografeerd. Deze foto´s tonen de sieraden in hun overweldigende schoonheid, maar daarnaast bevat het boek ook een schat aan nieuwe informatie over het gebruik, betekenis en de geschiedenis ervan.

Traditional jewelry of India is het resultaat van meer dan 35 jaar onderzoek. Dit luxueuze boek is een uitgebreide presentatie van een van de grootste sieraden tradities van de wereld. Het verbluffende beeld van individuele ornament versieringen worden aangevuld met uitgebreide documentatie van honderden sieraden.

Meer dan 5000 jaar van de ontwikkeling van het persoonlijke sieraad zijn na getrokken met als belangrijkste thema's, variaties op basisvormen, het gebruik van edelstenen en gemixte culturele invloeden worden geanalyseerd. Dit alles rijkelijk geillustreerd.

Ook dit geweldige boek ligt op onze leestafel. Niet voor niets is dit boek een grote inspiratie bron voor Fashion Sieraden designer Rodrigo Otazu.